Uppland Kredit - Företagslån - Låna pengar till ditt företag!

Så gör du när banken säger nej

Låt dig inte nedslås för att banken säger nej, det finns flera alternativ för att få loss kapital till bolaget. (Foto: Unsplash.com)

Småföretagare vittnar om kyliga bemötanden hos banker, men det finns lösningar på problemet.

Hoppet är inte ute för att banken nobbar din låneansökan. Just detta problem är vida känt, vilket sätter hård press på många drivna entreprenörer som ibland tvingas gå till släkt och vänner för att få loss pengar till investeringar och andra satsningar.

Vi på Uppland Kredit resonerar på ett helt annat sätt än bankerna och ser gärna att småföretag får möjlighet att växa. Varför låta bankerna stoppa din framtid och dina visioner?

Du bör även se över möjligheten att dra ner på dina kostnader, om dessa är höga, för att förbättra företagets ekonomi.

Ett annat knep för att stärka kassan är att fakturera snabbare eller vända sig till riskkapitalister eller affärsänglar, som ger bolaget en kapitalinjektion.

Om du som företagare har god ekonomi privat kan du även låna ut till bolaget och ta marknadsmässig ränta och bara betala 30 procent i skatt.

Ytterligare ett alternativ kan vara att leasa grejer, beroende på vad du har för verksamhet. Var däremot observant på att leasingbolag kan ta ut höga avgifter.

Läs mer och ansök om ett företagslån