Uppland Kredit - Företagslån - Låna pengar till ditt företag!

Moderna finansieringsformer sätter press på bankerna

När hälften av alla småföretagare i Sverige upplever svårigheter med externa långivare får närstående ställa upp, trots den privatekonomiska risken som uppstår. Det är hög tid att välkomna nya finansieringsformer som alternativ till bankerna, menar Företagarna.

Sedan 2016 har andelen företag med finansiering från vänner och familj fördubblats och mer än hälften av företagarna anser att det är svårt att finansiera bolagets investeringar med hjälp av extern finansiering. Det summerar nyhetssajten Dagens PS med Företagarnas årliga undersökning som grund.

52 procent av företagarna anser att det är ganska eller väldigt svårt att finansiera företagets investeringar med extern finansiering, samtidigt som 59 procent av företagen med lån hos en kreditgivare själva eller en via anhörig ställt personlig borgen för kredit till företaget.

När det kommer till extern finansiering från bankerna är de höga kraven på säkerhet och personlig borgen återkommande förklaringar till varför så många företagare upplever svårigheter.  

VD-tidningen träffar Företagarnas chefsekonom Daniel Wiberg som menar att utvecklingen är oroande. Wiberg ser dock positivt på de nya finansiella aktörerna som erbjuder alternativa lösningar till företag och sätter press på storbankerna.

”Finansieringssvårigheter är ett tillväxthinder och förmånligare villkor för privatpersoner som vill investera i sitt eget eller andras företagande kan vara en del av lösningen”, säger Daniel Wiberg till VD-tidningen.

Tack vare den digitala utvecklingen skapas nya möjligheter och strategier för externa långivare, med tjänster inom betalning, finansiering och crowdfunding. Med endast ett par klick kan du smidigt och kostnadsfritt ansöka om ett lån till ditt företag.

Läs mer om våra företagslån