Uppland Kredit - Företagslån - Låna pengar till ditt företag!

Här finns räddningen när bankerna sviker

Mer än var femte företagare med utländsk bakgrund vittnar om hur problem med finansiering hämmar tillväxten. Uppland Kredit är en aktör med en mer nyanserad och fördomsfri långivning.

Unga företagsledare med utländsk bakgrund vittnar om hur finansieringsproblem stoppar tillväxten. Men alla är inte lika fördomsfulla.

Enligt en rapport upplever mer än var femte ung företagsledare med utländsk bakgrund att tillgången på lån och krediter är ett stort tillväxthinder. Svårigheter att få lån och krediter är inget nytt fenomen för många svenska företagare, men problemet uppges alltså vara ännu mer utbrett bland entreprenörer med utländsk bakgrund.

Att banker och kreditbolag sätter käppar i hjulen för just företagsledare med utländsk bakgrund har det rapporterats om flera gånger. Såväl myndigheter som medier har presenterat detta faktum.

När bankerna sviker försöker företagare med såväl svensk som utländsk bakgrund att lösa situationen genom finansiering från släkt och vänner. Även crowdfunding kan bidra till att de utsatta företagarna får möjlighet att växa.

I sammanhanget är det viktigt att komma ihåg att alla aktörer inte är lika fördomsfulla. Hos oss på Uppland Kredit är alla små och medelstora företag i Sverige välkomna att ansöka, oavsett etnicitet.

Storbankerna har fått konkurrens av andra långivare som kan ge svar direkt på nätet på en ansökan om företagslån.

För bolag som är i behov av lån eller företagskredit kan det vara bra att ha en klar affärsplan, vilka mål och strategier som finns uppsatta. Det gör det enklare att få finansiering.

Läs mer och ansök om ett företagslån