Uppland Kredit - Företagslån - Låna pengar till ditt företag!

Expertvarning: Många småföretag är oförsäkrade

Att som småföretagare inte ha en företagsförsäkring är en farlig lek med elden. (Foto: Daniel Tausis / Unsplash.com)

Förhållandet beskrivs som ett stort hot mot många av landets egenföretagare.

I en nyligen utgiven rapport från Småföretagarnas riksförbund framkom att omkring var femte svensk småföretagare saknar försäkring.

Det kan få ödesdigra konsekvenser om olyckan är framme. Det riskerar i värsta fall att hela företaget går i konkurs, varnar experter på området.

Främsta anledningen till att småföretagare struntar i att försäkra sina verksamheter är att de inte har råd, och samtidigt kalkylerar de med att inget kommer att hända.

Tvärtemot vad många småföretagare tror täcker inte hemförsäkringen kostnaderna om det värsta skulle inträffa. Det krävs en separat företagsförsäkring som står för notan i de fall där försäkringsaspekten kan komma i fråga.

Det är också så, påpekar branschkännare, att kostnaden för en försäkring är billig i en jämförelse med vad priset kan bli om det händer något som företaget omöjligt kan betala med egna pengar.

Konsekvensen blir då, om det vill sig illa, att företaget går omkull eftersom det saknas intäkter att betala för det som hänt.

Då är det alltså redan för sent att ångra valet att stå oförsäkrad.

Så ser den krassa verkligheten ut för många småföretagare, konstaterar Småföretagarnas riksförbund.

Saknar du kapital till att skaffa en företagsförsäkring? Vi på Upplands Kredit vill gärna hjälpa dig. Ansök i dag om ett lån. Svar har du inom 24 timmar under veckans arbetsdagar.

Läs mer och ansök om ett företagslån